Kurser/Workshops

Terminskurser hålls i höst både i Yogalogen och på yogacentret MOWE i Torshälla. Längre temapass hålls i Yogalogen på Österby som tidigare. Yogamattor, meditationskuddar och bolster samt filtar finns på plats så Du behöver inte ha med egen utrustning. Kom i tid till yogapasset – gärna 5 till 10 minuter före så att Du hinner komma iordning utan stress innan vi börjar. Tänk på att lämna vardagspratet utanför porten när Du kommer för att yoga. Många behöver en stunds tystnad och lugn inför yogapasset.

Du anmäler dig genom att klicka på länken ”Anmäl dig här »” eller genom att maila mig på info@yogaperspektiv.se.

Bokning av yogapass på MOWE Hälsa och Yoga görs via BokaDirekt! https://www.bokadirekt.se/places/mowe-h%C3%A4lso-%26-yogacenter-24355

Du/ni kan även boka Yogalogen för skräddarsydd workshop eller event, läs mer om detta på fliken ”För företag”.

Betalning

Betalning sker innan kursstart till plusgiro
54 99 23-1 för tematräffar i Yogalogen och du anger ditt namn som referens.

Betalning för terminskurser på MOWE görs på plats via klippkort.

Pensionärer har 15% rabatt på terminskurser.

Höstterminen -19

”MediYoga/Medicinsk Yoga” – terminskurs på MOWE
Torsdagar kl 17.00-18.15, start 29/8

Enkla och mjuka yogapass för alla som behöver en lugn yogaform för stressreducering, förebyggande av smärta/värk, förbättrad sömn, andning, kroppskännedom, koncentration och välbefinnande. MediYoga har i flera svenska studier visat sig effektiv vid bl a ryggvärk, stress/utbrändhet, hjärt- och kärlproblem som högt blodtryck, kroniska smärttillstånd som migrän mm. MediYoga Institutet har de senaste 20 åren medverkat i det mesta av den vetenskapliga forskningen på yoga i Sverige och används numera i sin grundläggande form på ca 250 vårdenheter i landet. Ett pass i MediYoga innehåller alltid andningsträning, yogaövningar och positioner, någon form av meditation och vila/avslappning. För både fortsättare och nybörjare.

Kursen löper över ca 14 veckor under hösten. Anmälan och bokning av plats görs veckovis på BokaDirekt, MOWE’s sida. Pris ca 150kr/pass.

”HoliYoga – Chakraresan” – terminskurs i Yogalogen
Onsdagar kl 18.30-20.00 (20.15), start 4/9

Djupgående, varsam yoga inriktad på dina chakran. En kurs som tar dig med på resan hem, in till dig själv. HoliYoga är speciellt passande för Dig med någon smärtproblematik, (t ex fibromyalgi, migrän, reumatism) eller långvarig stress, utbrändhet, utmattning, som söker läkning och förståelse OCH för Dig som längtar efter en yogaupplevelse som innefattar både den fysiska kroppen, sinnet och själen. HoliYoga är en mjuk, tillåtande yogaform för ökad självkännedom, energi och vitalitet samt lindrande av smärta i kropp och själ. Kursen kommer vara sluten (ej drop-in) där både nybörjare och vana yogautövare är välkomna.

Anmälan senast 31/8, 7ggr – 4/9, 11/9, 18/9, 25/9, 9/10, 16/10, 23/10. Pris 1190kr

”Senioryoga” – terminskurs på MOWE
Onsdagar kl 10.00-11.15, start 28/8, fortsättningskurs
Torsdagar kl 15.00-16.15, start 29/8, grundkurs

Enkla och lugna yogapass som skräddarsys för dig som pensionär (+65) eller för dig som är förtidspensionär pg a sjukskrivning el liknande. Passen ger Dig ökad rörlighet och smidighet, mindre värk, oro och stress, förbättrad koncentration och minne mm. Vi utgår främst ifrån Kundaliniyoga, MediYoga (Medicinsk Yoga) och mindfulness. Vissa övningar kan göras sittande på stol och Du utgår ifrån din förmåga och dagsform. Alla pass innehåller andningsträning, mjuka yogaövningar, meditation och avslappning/vila.

Onsdagspasset: Anmälan och bokning av plats görs veckovis på BokaDirekt, MOWE’s sida. Kursen löper under ca 14 veckor i höst. Pris ca 127kr/pass med rabatt. Detta pass är för fortsättare.

Torsdagspasset: Anmälan senast 22/8 här via knappen, eller på BokaDirekt, MOWE’s sida. Kursen omfattar 10ggr för 1275kr och är för nybörjare. En sluten grupp, ej på veckoschemat på MOWE.

”3 x HoliYoga Hormon” – en kortkurs på MOWE
Lördagarna 12/10, 26/10 och 9/11 kl 10.30-12.45

HoliYoga Hormon är en sinnlig, mjuk och varsam men kraftfull yogaform utvecklad för kvinnor i olika åldrar, som har en längtan efter att hitta in i balans, lust och glädje även om man befinner sig mitt i klimakteriet, eller precis kommit igenom! Denna kurs är för Dig som yogar/t sedan tidigare och vill få en inblick i hormonsystemet och uppleva hur man på naturlig väg kan påverka och stimulera sin hormonbalans. Kanske upplever Du olika symtom på hormonell obalans såsom vallningar/svettningar, PMS, smärtsamma menstruationer, humörsvängningar, problem med hud, hår och sömn (lågt östrogen), inkontinens, långvarig trötthet, binjureutmattning, migrän kopplat till menscykeln, fertilitetsproblem, hypothyreos, torra slemhinnor, minskad lust mm. Vi träffas tre gånger i höst under lite längre pass då vi både kommer att yoga och samtala om ämnet och dela med oss av våra upplevelser. Innan kursstart kommer Du få svara på några frågor om ditt mående via mail, för att kursen ska kunna anpassas efter gruppens behov. Hormonyoga brukar inte rekommenderas till kvinnor som har eller har haft hormonellt betingad cancer (bröst el underliv), hypertyreos, större myom, endometrios, eller vid graviditet.

Anmälan senast 28/9 via BokaDirekt, MOWE’s sida eller här via knappen bredvid. Pris 895kr, skrivet material ingår.

”Endagsretreat i höstmörkret” – i Yogalogen
Söndag den xxx kl 09.00-17.00 OBS! Flyttas till vårterminen!

Ägna en hel dag åt dig själv, ditt välmående och inre balans i mysiga Yogalogen, när höstmörkret är här och man kan behöva ladda sig själv med lugn och energi inför vintern. Att under en dag få dra sig tillbaka, stänga av den yttre världen och inte behöva ta in bruset runtomkring, kan vara väldigt behövligt och vitaliserande för hela den mänskliga organismen. Det blir en dag fylld av lugn, meditativ yoga och djupgående meditationer, vila och återhämtning i trygg gemenskap samt god vegetarisk lunch och mellanmål. Innehållet och det exakta programmet för dagen kommer lite senare i höst. Den här träffen är för Dig som yogar sedan tidigare och som längtar efter att gå djupt in i meditation och stillhet.

Anmälan senast den …, via knappen bredvid eller via mail. Pris: 950kr

”Yoga i advent” – i Yogalogen
Lördag den 14/12 kl 11.00-13.15

Höstterminen avslutas på sedvanligt sätt i Yogalogen, den tid på året då vi brukar känna oss stressade pga alla måsten, förväntningar och förkylningar. Så förhoppningsvis kan Du släppa kraven under denna stund och bara njuta av nuet, av de tända ljusen, stillheten och yogan och komma tillbaka till vardagen med en känsla av lugn och balans. Vi kommer göra ett längre mjukt HoliYogapass och djupgående meditationer och avsluta med yogite och adventsfika. Varmt välkommen alla nuvarnade och tidigare yogisar!

Anmälan senast 1/12 via knappen bredvid eller mail. Pris 300kr. OBS! Fullbokat!