Kurser/Workshops

Yogakurser hålls i både i Yogalogen och på yogacentret MOWE i Torshälla. Yogamattor, meditationskuddar och bolster samt filtar finns på plats så Du behöver inte ha med egen utrustning. Kom i tid till yogapasset – gärna 5 till 10 minuter före så att Du hinner komma iordning utan stress innan vi börjar. Tänk på att lämna vardagspratet utanför porten när Du kommer för att yoga. Många behöver en stunds tystnad och lugn inför yogapasset.

Du anmäler dig genom att klicka på länken ”Anmäl dig här »” eller genom att maila mig på info@yogaperspektiv.se.

Bokning av yogapass på MOWE Hälsa och Yoga görs via BokaDirekt! https://www.bokadirekt.se/places/mowe-h%C3%A4lso-%26-yogacenter-24355

Du/ni kan även boka Yogalogen för skräddarsydd workshop eller event, läs mer om detta på fliken ”För företag”.

Betalning

Betalning sker innan kursstart till plusgiro
54 99 23-1 eller Swish 123 259 5098 för yoga i Yogalogen och du anger ditt namn som referens.

Betalning för terminskurser på MOWE görs på plats via klippkort.

Pensionärer har 15% rabatt på terminskurser.

Höstterminen -20

kommer att uppdateras under augusti, yogastart v36.

”MediYoga/Medicinsk Yoga” – terminskurs på MOWE
Torsdagar kl 17.00-18.15, start 16/1

Enkla och mjuka yogapass för alla som behöver en lugn yogaform för stressreducering, förebyggande av smärta/värk, förbättrad sömn, andning, kroppskännedom, koncentration och välbefinnande. MediYoga har i flera svenska studier visat sig effektiv vid bl a ryggvärk, stress/utbrändhet, hjärt- och kärlproblem som högt blodtryck, kroniska smärttillstånd som migrän mm. MediYoga Institutet har de senaste 20 åren medverkat i det mesta av den vetenskapliga forskningen på yoga i Sverige och används numera i sin grundläggande form på ca 260 vårdenheter i landet. Ett pass i MediYoga innehåller alltid andningsträning, yogaövningar och positioner, någon form av meditation och vila/avslappning. För både fortsättare och nybörjare.

Kursen löper över ca 17 veckor under våren. Anmälan och bokning av plats görs veckovis på BokaDirekt, MOWE’s sida. Pris ca 150kr/pass.

”HoliYogakvällar – Chakra” – vårkurs i Yogalogen
Onsdagar kl 18.30-20.00 (20.15), start 15/4

Djupgående, varsam yoga inriktad på dina chakran. En kurs som tar dig med på resan hem, in till dig själv. HoliYoga är speciellt passande för Dig med någon smärtproblematik, (t ex fibromyalgi, migrän, reumatism) eller långvarig stress, utbrändhet, utmattning, som söker läkning och förståelse OCH för Dig som längtar efter en yogaupplevelse som innefattar både den fysiska kroppen, sinnet och själen. HoliYoga är en mjuk, tillåtande yogaform för ökad självkännedom, energi och vitalitet samt lindrande av smärta i kropp och själ. Kursen kommer vara sluten (ej drop-in) där både nybörjare och vana yogautövare är välkomna.

För Dig som är ny hos mig eller ny inom HoliYoga så kommer första träffen den 15/4 att vara en introduktion till HoliYogan, så du får känna lite på vad denna yoga innebär och hur det är att yoga hos/med mig. Du kan betala endast för detta första pass (180kr) och sedan avgöra om du vill gå vårens kurs.

Anmälan senast 1/4

7ggr – 15/4, 22/4, 29/4, 6/5, 13/5, 20/5 och 3/6 Pris 1260kr

”Senioryoga” – terminskurs på MOWE
Onsdagar kl 10.00-11.15, start 22/1, fortsättningskurs

Enkla och lugna yogapass som skräddarsys för dig som pensionär (+65) eller för dig som är förtidspensionär pg a sjukskrivning el liknande. Passen ger Dig ökad rörlighet och smidighet, mindre värk, oro och stress, förbättrad koncentration och minne mm. Vi utgår främst ifrån Kundaliniyoga, MediYoga (Medicinsk Yoga) och mindfulness. Vissa övningar kan göras sittande på stol och Du utgår ifrån din förmåga och dagsform. Alla pass innehåller andningsträning, mjuka yogaövningar, meditation och avslappning/vila.  Anmälan och bokning av plats görs veckovis på BokaDirekt, MOWE’s sida. Kursen löper under ca 17 veckor i vår. Pris ca 127kr/pass med rabatt. Detta pass är för fortsättare.

”HoliYoga Hormon” – kurs om 5ggr på MOWE (OBS! Denna kurs skjuts upp till ht-20!)
Tisdagar kl 19-20.30;  17/3, 31/3, 14/4, 28/4, 12/5

Det här är en mjuk yogakurs för Dig kvinna strax före, under eller efter klimakteriet, som har en längtan att hitta in lugn, balans och glädje även denna period i livet då våra hormonnivåer sjunker och vi kan känna oss ur balans på olika sätt. Kanske upplever Du olika symtom på hormonell obalans som vallningar/svettningar, PMS, smärtsamma menstruationer, humörsvängningar, problem med hud, hår och sömn (lågt östrogen), inkontinens, långvarig trötthet, utmattning, migrän kopplat till menscykeln, hypothyreos, torra slemhinnor, minskad lust, hög stresskänslighet mm? Vi kommer göra mjuka övningar, yogapass och meditationer utifrån HoliYoga Hormon – en varsam men kraftfull yogaform för kvinnans hormonsystem, utvecklad av Ulrica Liavor vid Shanti Yoga & Kultur i Västerås. Passen kommer i första hand att vara inriktade på stressreducering, eftersom en förhöjd stressnivå har negativ inverkan på vårt hormonsystem. Vi träffas 5 gånger i vår under lite längre pass då vi både kommer att yoga och samtala om ämnet. Innan kursstart kommer Du få svara på några frågor om ditt mående via mail, för att kursen ska kunna anpassas efter gruppens behov. Hormonyoga brukar inte rekommenderas till kvinnor som har eller har haft hormonellt betingad cancer (bröst el underliv), hypertyreos, större myom, endometrios, eller vid graviditet.

Anmälan senast 1/3 via BokaDirekt, MOWE’s sida och här via knappen bredvid.

Pris 1000kr

”Ett Hjärtcentrerat möte med dig själv”, endagsretreat i tystnad i Yogalogen
Söndag den 29/3 kl 09.00-17.00 (OBS! Flyttas fram till ht -20.)

Ägna en hel dag åt dig själv, ditt välmående och inre balans i mysiga Yogalogen, när våren närmar sig och du kan behöva ladda dig själv med lugn, energi och självkärlek efter den mörka vintern. Att under en dag få dra sig tillbaka, stänga av den yttre världen och inte behöva ta in bruset runtomkring, kan vara väldigt behövligt och vitaliserande för hela den mänskliga organismen. Det blir en dag fylld av lugn, meditativ yoga och djupgående meditationer, kakaoceremoni, ljudbad och healing, vila och återhämtning i trygg gemenskap samt god vegetarisk lunch och mellanmål. Inbjuden yogalärare denna dag är Annika Wallin från Västerås som kommer hålla ett par spännande pass under dagen. Innehållet och det exakta programmet kommer annonseras separat och mailas. Den här träffen är för Dig som yogar sedan tidigare och som längtar efter att gå djupt in i meditation och stillhet.

Anmälan senast den 1/3 via knappen bredvid eller via mail. Pris: 1100kr

Obs! Fullbokad!