Kurser/Workshops

Yogakurser hålls både i Yogalogen och på yogacentret MOWE i Torshälla. Med hänsyn till Coronapandemin kommer det att vara begränsat antal platser på mina pass även under hösten -20, för att vi ska kunna hålla avstånd och känna oss trygga. Vid förkylningssymtom vill jag be dig att stanna hemma. Yogamattor, meditationskuddar och bolster samt filtar finns på plats så Du behöver inte ha med egen utrustning. Kom i tid till yogapasset – gärna 5 till 10 minuter före så att Du hinner komma iordning utan stress innan vi börjar. Tänk på att lämna vardagspratet utanför porten när Du kommer för att yoga. Många behöver en stunds tystnad och lugn inför yogapasset.

Du anmäler dig genom att klicka på länken ”Anmäl dig här »” eller genom att maila mig på info@yogaperspektiv.se.

Bokning av yogapass på MOWE Hälsa och Yoga görs via BokaDirekt! https://www.bokadirekt.se/places/mowe-h%C3%A4lso-%26-yogacenter-24355

Du/ni kan även boka Yogalogen för skräddarsydd workshop eller event, läs mer om detta på fliken ”För företag”.

Betalning

Betalning sker innan kursstart till plusgiro
54 99 23-1 eller Swish 123 259 5098 för yoga i Yogalogen och du anger ditt namn som referens.

Betalning för terminskurser på MOWE görs på plats via klippkort.

Pensionärer har 15% rabatt på terminskurser.

Höstterminen -20

”Medicinsk Yoga” – terminskurs på MOWE
Torsdagar kl 19.00-20.15, start 3/9

Inkännande och mjuka yogapass för dig som behöver en lugn yogaform för stressreducering, förebyggande av smärta/värk, förbättrad sömn, andning, kroppskännedom och välbefinnande. Medicinsk yoga är en terapeutisk variant av Kundaliniyoga och benämns som ’MediYoga’ i sin enklaste och mest studerade form. MediYoga används i stor utsträckning inom hälso- och sjukvården där man också genomför olika forskningsstudier på yogans effekter. Medicinsk yoga kan vara effektiv vid t ex ryggvärk, stress/utbrändhet, hjärt- och kärlproblem som högt blodtryck, kroniska smärttillstånd som migrän och spänningshuvudvärk. Ett pass i Medicinsk yoga innehåller alltid andningsträning, yogaövningar och positioner, någon form av meditation och vila/avslappning. För både nya och erfarna yogisar.

Kursen löper över ca 15 veckor under hösten. Anmälan och bokning av plats görs veckovis på BokaDirekt, MOWE’s sida. Pris ca 165kr/pass.

”HoliYogakvällar – Chakra” – höstkurs i Yogalogen
Söndagar kl 16.00-17.30, start 6/9, 8ggr

Djupgående, varsam yoga inriktad på dina chakran. En kurs som tar dig med på resan hem, in till dig själv. HoliYoga är speciellt passande för Dig med någon smärtproblematik, (t ex fibromyalgi, migrän, reumatism) eller långvarig stress, utbrändhet, utmattning, som söker läkning och förståelse OCH för Dig som längtar efter en yogaupplevelse som innefattar både den fysiska kroppen, sinnet och själen. HoliYoga är en mjuk, tillåtande yogaform för ökad självkännedom, energi och vitalitet samt lindrande av smärta i kropp och själ. Kanske har Du provat någon/några andra yogaformer tidigare och känner att du nu längtar efter en yoga som är mer energimässigt, mentalt och andligt inriktad, än fysiskt.

För Dig som är ny hos mig eller ny inom HoliYoga så kommer första träffen den 6/9 att vara en introduktion till HoliYogan, så du får känna på vad denna yoga innebär och hur det är att yoga hos/med mig. Du kan betala endast för detta första pass (200kr) och sedan avgöra om du vill gå höstens kurs.

Anmälan senast 31/8, begränsat antal platser, för Dig som yogar sedan tidigare

8ggr – 6/9, 13/9, 4/10, 11/10, 18/10, 25/10, 8/11 och 15/11

Pris; 1440kr, eller enstaka pass 200kr (i mån av plats)

”Senioryoga” – terminskurs på MOWE
Onsdagar kl 10.00-11.15 – UPPEHÅLL tills vidare

Enkla och lugna yogapass som skräddarsys för dig som pensionär (+65) eller för dig som är förtidspensionär pg a sjukskrivning el liknande. Passen ger Dig ökad rörlighet och smidighet, mindre värk, oro och stress, förbättrad koncentration och minne mm. Vi utgår främst ifrån Kundaliniyoga, MediYoga (Medicinsk Yoga) och mindfulness. Vissa övningar kan göras sittande på stol och Du utgår ifrån din förmåga och dagsform. Alla pass innehåller andningsträning, mjuka yogaövningar, meditation och avslappning/vila.  Anmälan och bokning av plats görs veckovis på BokaDirekt, MOWE’s sida. Kursen löper under ca 17 veckor.  Detta pass är för fortsättare.

”Yoga i advent” – terminsavslutning i Yogalogen
Lördag den 12 december kl 10.00-12.00

För 10:de året i rad bjuder jag in till en yogastund i mörkaste adventstid, då vi behöver tända ljusen! Unna dig en stund i stillhet, i gemenskap och värme och släpp all stress och press inför julen. Vi kommer göra ett längre mjukt HoliYogapass med längre vila än vanligt. Säkert blir det sångmeditation med rörelser och någon tyst meditation också! Temat för träffen presenteras när det närmar sig.. Varmt välkommen!

Det kan bli begränsat antal platser om restriktionerna håller i sig ända fram till jul…

Anmälan senast 1/12

Pris: 300kr