Kurser/Workshops

Vårterminen -22 kommer att börja så smått den 23/1 men terminskurserna startar v14.

Kom i tid till yogapasset – gärna 5 till 10 minuter före så att Du hinner komma iordning utan stress innan vi börjar. Tänk på att lämna vardagspratet utanför porten när du kommer till Yogalogen. Det är många som behöver tystnaden och stillheten som yogasalen erbjuder.

Du anmäler dig genom att klicka på länken ”Anmäl dig här »” eller genom att maila mig på info@yogaperspektiv.se.

Du kan även boka yogapass/events för ditt företag eller avdelning. Jag anpassar temat efter ert önskemål, läs mer om detta på fliken ”För företag”.

Betalning

Betalning sker innan kursstart till plusgiro
54 99 23-1 eller Swish 123 259 5098 för yoga i Yogalogen. Ange ditt namn som referens. Pensionärer och studerande har 15% rabatt på terminskurser och Breathwalks.

Våren -22

Temapass, workshops och yogakurser i Yogalogen

Temapass

Morgonyoga – ”Sadhana” för det nya året, söndag 23/1 kl 08.30-10.30

Vi möts i tystnad denna morgon, sträcker ut och sträcker oss in i 2022 med ett töjande, värmande och lugnt energigivande HoliYogapass följt av en längre stunds sångmeditation till olika mantran, tyst meditation och vila. Sadhana står för det egna regelbundna utövandet av yoga, meditation och avslappning (gärna före soluppgången!) och handlar enligt yogisk tradition om självdisciplin utan prestation. Du stärker kontakten med dig själv, ökar din energi, renar ditt sinne och det undermedvetna. Och den här dagen sätter du tonen för året. För dig som yogar sedan tidigare. Anmälan senast 21/1, pris 240kr.

Vinteryoga för din Vata, söndagarna 13/2, 27/2 och 20/3  kl 15.00-16.30

Enligt Ayurvedan är vinter = VATAårstid, när naturen går in i vila och allt är fruset, kallt och torrt. Det påverkar oss och vi kan känna oss lite extra frusna, trötta, stela, knakiga och oroliga. Vi kan behöva fylla på med värme, grundning, regelbundenhet och lugn i vår vardag för att må bra. Mjuk och inkännande yoga och meditation är ett utmärkt sätt att göra detta på och i det här HoliYogapasset upplever vi det. Vi får stärka våra rötter och tillåta oss att VILA och VARA en stund. Det passar både erfarna och nya yogisar. Anmälan senast ett par dagar innan, pris 200kr/pass.

Fullmåneyoga och meditation, söndag 15/5 kl 18.00-20.00

Inför sommaren gör vi ett längre mjukt och djupgående HoliYogapass och meditationer som hjälper dig att släppa taget om det som varit och bjuda in det nya som du behöver. Månen fullbordar sin cykel på morgonen den 16/5 och därför träffas vi kvällen innan då dragningskraften är som starkast och förstärker effekten av övningarna. Det här är en kväll för ökad självkännedom och personlig utveckling. Passar dig som yogar sedan tidigare. Anmälan senast 12/5, pris 240kr.

Workshops

”Lär känna dina chakran”, söndag 3/4 kl 14.00 – 17.00

Djupgående, varsam yoga inriktad på ditt energisystem – ditt chakrasystem i sin helhet. Denna workshop kan fungera som en introduktion till ”Chakraresan”, yogakurser där vi tar ett chakra i taget, se nedan. Den tar dig också med på en utforskande resa hem, in till dig själv som både fysisk, energimässig och andlig varelse. Vi kommer göra ett helhetspass och meditationer för chakrasystemet främst utifrån HoliYoga. Du får även göra en ”kartläggning” av dina chakran, en slags självskattning som ger dig en viss förståelse över balansen i dina chakran och på vilken nivå du är mer eller mindre medveten och aktiv energimässigt. HoliYoga är speciellt passande för Dig med någon smärtproblematik, (t ex fibromyalgi, migrän, reumatism) eller långvarig stress, utbrändhet, utmattning, som söker läkning och förståelse OCH för Dig som längtar efter en yogaupplevelse som innefattar både den fysiska kroppen, sinnet och själen. Den här workshopen riktar sig till Dig som yogar sedan tidigare och är intresserad av yogans energitänkande för att få en fördjupad upplevelse av dig själv. Anmälan senast 30/3, pris 550kr inkl yogite och fika.

”Du och din Andning”, flyttas till hösten -22 (söndag …. /.. kl 14.00 – 17.00)

Har du tänkt på hur din andning är? De allra flesta av oss har etablerat andningsmönster som går att förbättra för att minska stresspåslag och energibrist i kroppens olika system. För andningen påverkar verkligen din upplevda livsenergi, din hälsa och ditt välbefinnande på alla plan och går att lära om med träning. Utifrån HoliYoga och MediYoga gör vi varsamma men kraftfulla övningar och en djupgående resa i kropp och själ, tid och rum, där du får hjälp att släppa blockeringar kopplade till andningen och öka medvetenheten om hur du andas – egentligen, och kanske varför. Denna träff vänder sig till Dig som yogat en tid och vill fördjupa dina upplevelser inom Pranayama – den yogiska vetenskapen om andning och dig själv som energivarelse. Du får med dig en pdf med andningsmeditationer efter träffen som passar att göra hemma i din vardag. Anmälan senast ……, pris 550kr inkl yogite och fika.

Yogakurser

Chakraresan – Rotchakrat, 5ggr, flyttas till hösten -22

I vår börjar ”Chakraresan” på nytt med start i Rotchakrat för dig som vill resa med första gången och för dig som vill resa tillbaka till din grund och återuppleva. Det blir djupgående, varsam men kraftfull yoga inriktad på ditt chakrasystem, främst Rotchakrat (Mulhadara) under denna kurs. Passen tar dig med på resan hem, in till dig själv och börjar i det första chakrat som är ditt centrum för grundning och trygghet. HoliYoga är speciellt passande för Dig med någon smärtproblematik, (t ex fibromyalgi, migrän, reumatism) eller långvarig stress, utbrändhet, utmattning, som söker läkning och förståelse OCH för Dig som längtar efter en yogaupplevelse som innefattar både den fysiska kroppen, sinnet och själen. Kanske har Du provat någon/några andra yogaformer tidigare och känner att du nu längtar efter en yoga som är mer energimässigt, mentalt och andligt inriktad, än fysiskt. Denna kurs lämpar sig för Dig som har yogat (någon form) tidigare. Anmälan senast 30/3, pris 1200kr.

Chakraresan – Hjärtchakrat, 5ggr onsdagar kl 18.30-20.15, start 4/5

Djupgående, varsam yoga inriktad på ditt energisystem – ditt chakrasystem. Denna kurs som tar dig med på resan hem, in till dig själv, fortsätter i vår med Hjärtchakrat (Anahata) som är ditt centrum för kärlek och acceptans. HoliYoga är speciellt passande för Dig med någon smärtproblematik, (t ex fibromyalgi, migrän, reumatism) eller långvarig stress, utbrändhet, utmattning, som söker läkning och förståelse OCH för Dig som längtar efter en yogaupplevelse som innefattar både den fysiska kroppen, sinnet och själen. Kanske har Du provat någon/några andra yogaformer tidigare och känner att du nu längtar efter en yoga som är mer energimässigt, mentalt och andligt inriktad, än fysiskt. Denna kurs lämpar sig för Dig som har varit med på minst 2 av de tidigare kurserna i ”chakraresan”. Anmälan senast 15/4, pris 1200kr.

Medicinsk Yoga för alla, 6ggr torsdagar kl 18.30-19.45, start 7/4

Mjuka varierade och dynamiska yogapass med fokus på rygghälsa och rörlighet, förbättrad andning och utveckling inom meditation. Stillhet och vila är alltid en viktig del i dessa pass och vänder sig till dig som behöver en lugn yogaform för stressreducering, förebyggande av smärta/värk, förbättrad sömn, andning, kroppskännedom och välbefinnande. För både nya och erfarna yogisar. Anmälan senast 30/3, pris 1080kr, eller 200kr/pass i mån av plats. Uppehåll v15, sista passet 19/5.

OBS, Fullbokad!

Medicinsk Yoga mjuk, 6ggr onsdagar kl 10.00-11.15, start 6/4

För dig som vill och kan yoga på dagtid (seniorer, daglediga, sjukskrivna) fortsätter onsdagsyogan kl 10 i vår. Dessa pass är extra mjuka, inkännande och enkla och många övningar kan du träna på hemma i din vardag. De främjar ökad rörlighet och smidighet, mindre värk, oro och stress, förbättrad koncentration och minne mm. Du utgår alltid ifrån din förmåga och dagsform. Alla pass innehåller andningsträning, mjuka yogaövningar både statiskt och dynamiskt, meditation och avslappning/vila. Denna kurs är för både fortsättare och nybörjare. Anmälan senast 30/3, pris 1080kr (900kr för pensionärer) eller 200kr/pass i mån av plats. Uppehåll v15, sista passet 18/5.