Kurser/Workshops

Höstterminen -22 börjar den 1/9, välkommen med din anmälan!

Kom i tid till yogapasset – gärna 5 till 10 minuter före så att Du hinner komma iordning utan stress innan vi börjar. Tänk på att lämna vardagspratet utanför porten när du kommer till Yogalogen. Det är många som behöver tystnaden och stillheten som yogasalen erbjuder.

Du anmäler dig genom att klicka på länken ”Anmäl dig här »” eller genom att maila mig på info@yogaperspektiv.se.

Du kan även boka yogapass/events för ditt företag eller avdelning. Jag anpassar temat efter ert önskemål, läs mer om detta på fliken ”För företag”.

Betalning

Betalning sker innan kursstart till plusgiro
54 99 23-1 eller Swish 123 259 5098 för yoga i Yogalogen. Ange ditt namn som referens. Pensionärer och studerande har 15% rabatt på terminskurser och Breathwalks.

Hösten -22

Temapass, workshops och yogakurser i Yogalogen

Temapass

Meditationskvällar – fyll på med LJUS, 24/11,  7/12 och 15/12 kl 18.30-20.00

Vi möts några kvällar inför årets slut i stillhet och mediterar tillsammans under 1,5 timme. Vi tar oss tid till meditation den tid på året som är mörkast och då vi kan behöva fylla på extra mycket av inre frid, lugn och ljus. Det kommer bli olika sätt att meditera på, såsom fokus-, andnings-, mantra-, och sångmeditation och en stunds vila/avslappning förstås. För alla som är intresserade av meditation och vill lära sig mer. Anmälan senast 20/11, pris 250kr/pass.

Yoga i advent, söndag 11/12  kl 10.00-12.30

Släpp julstress och julhets en stund och unna dig den traditionsenliga terminsavslutningen i Yogalogen! Den här tiden på året kan vi uppleva många måsten och krav och då är det extra viktigt att få en stunds återhämtning på yogamattan. Det blir ett långt, mjukt yogapass och en längre stunds meditation som fyller oss med lugn, balanserad energi och känsla av harmoni. Vi avslutar med adventsfika och mingel. För alla som yogar sedan tidigare, anmälan senast 1/12, pris 300kr.

Workshops

”Du och din Andning”, söndag 13/11 kl 09.00 – 13.00

Har du tänkt på hur din andning är? De allra flesta av oss har etablerat andningsmönster som går att förbättra för att minska stresspåslag och energibrist i kroppens olika system. För andningen påverkar verkligen din upplevda livsenergi, din hälsa och ditt välbefinnande på alla plan och går att lära om med träning. Utifrån HoliYoga och MediYoga gör vi varsamma men kraftfulla övningar och en djupgående resa i kropp och själ, tid och rum, där du får hjälp att släppa blockeringar kopplade till andningen och öka medvetenheten om hur du andas – egentligen, och kanske varför. Denna träff vänder sig till Dig som yogat en tid och vill fördjupa dina upplevelser inom Pranayama – den yogiska vetenskapen om andning och dig själv som energivarelse. Du får med dig en pdf med andningsmeditationer efter träffen som passar att göra hemma i din vardag. Anmälan senast 30/10, pris 550kr inkl yogite och fika.

Yogakurser

Chakraresan – Rotchakrat, 5ggr onsdagar kl 18.30-20.15, start 7/9

I höst börjar ”Chakraresan” på nytt med start i Rotchakrat för dig som vill resa med första gången och för dig som vill resa tillbaka till din grund och återuppleva. Det blir djupgående, varsam men kraftfull yoga inriktad på ditt chakrasystem, med fokus på Rotchakrat (Mulhadara) under denna kurs. Passen tar dig med på resan hem, in till dig själv och börjar i det första chakrat som är ditt centrum för grundning och trygghet. HoliYoga är speciellt passande för Dig med någon smärtproblematik, (t ex fibromyalgi, migrän, reumatism) eller långvarig stress, utbrändhet, utmattning, som söker läkning och förståelse OCH för Dig som längtar efter en yogaupplevelse som innefattar både den fysiska kroppen, sinnet och själen. Kanske har Du provat någon/några andra yogaformer tidigare och känner att du nu längtar efter en yoga som är mer energimässigt, mentalt och andligt inriktad, än fysiskt. Denna kurs lämpar sig för Dig som har yogat (någon form) tidigare. Anmälan senast 1/9, pris 1200kr.

Chakramix – HoliYoga, 5ggr onsdagar kl 18.30-20.15, start 19/10

Djupgående, varsam yoga inriktad på ditt energisystem – ditt chakrasystem. I denna kurs som tar dig med på resan hem, in till dig själv, fokuserar vi på ett eller två chakran per pass. HoliYoga är speciellt passande för Dig med någon smärtproblematik, (t ex fibromyalgi, migrän, reumatism) eller långvarig stress, utbrändhet, utmattning, som söker läkning och förståelse OCH för Dig som längtar efter en yogaupplevelse som innefattar både den fysiska kroppen, sinnet och själen. Kanske har Du provat någon/några andra yogaformer tidigare och känner att du nu längtar efter en yoga som är mer energimässigt, mentalt och andligt inriktad, än fysiskt. Denna kurs lämpar sig för Dig som har varit med på minst 1 av de tidigare kurserna i ”chakraresan”. Anmälan senast 10/10, pris 1200kr.

Medicinsk Yoga för alla, 10ggr torsdagar kl 18.30-19.45, start 1/9

Mjuka varierade och dynamiska yogapass med fokus på rygghälsa och rörlighet, förbättrad andning och utveckling inom meditation. Stillhet och vila är alltid en viktig del i dessa pass och vänder sig till dig som behöver en lugn yogaform för stressreducering, förebyggande av smärta/värk, förbättrad sömn, andning, kroppskännedom och välbefinnande. För både nya och erfarna yogisar. Anmälan senast 1/9, uppehåll v39, sista passet 10/11.

Pris: 1800kr för 10ggr, eller 1200kr för 6ggr

Medicinsk Yoga SOFT, 7ggr onsdagar kl 15.00-16.15, start 7/9

För dig som är senior, dagledig, sjukskriven, deltidssjukskriven och kan yoga på dagtid, fortsätter onsdagsyogan under hösten men nu på eftermiddagen. Dessa pass är extra mjuka, inkännande och enkla och många övningar kan du träna på hemma i din vardag. De främjar ökad rörlighet och smidighet, mindre värk, oro och stress, förbättrad koncentration och minne mm. Du utgår alltid ifrån din förmåga och dagsform. Alla pass innehåller andningsträning, mjuka yogaövningar både statiskt och dynamiskt, meditation och avslappning/vila. Denna kurs är för både fortsättare och nybörjare. Anmälan senast 1/9, pris 1260kr (1070kr för pensionärer) eller 200kr/pass i mån av plats. Uppehåll v39, sista passet 26/10.