Yoga som terapi

Yogar du sedan en tid tillbaka och känner att du vill jobba ännu djupare med dig själv med hjälp av yogan? Upplever du att du ”fastnat” och vill få till en förändring i dig själv och ditt liv för att komma vidare? Jag erbjuder yogisk-terapeutiska samtal med individanpassad yoga för dig som önskar.

Bär du sedan en längre tid någon form av smärta eller obalans i kroppen som du inte blir av med? Har du varit utbränd, utmattad eller lider du av besvär som sömnproblem, stresskänslighet, mag- tarmproblem eller av smärta som migrän, fibromyalgi, rygg- eller ledvärk eller liknande? Då kan yogiskt samtal vara ett bra alternativ för dig.

Yoga som terapi och yogiskt samtal är för dig som vill kartlägga hur du mår både på in- och utsidan och hur du kan komma vidare i ditt liv och din utveckling. Vi utgår ifrån yogans holistiska synsätt på människan; att kroppen, sinnet och själen hänger ihop. Att det ena skiktet påverkar det andra och inte går att separera från de övriga.

Yogan beskriver människan som en komplex, avancerad energivarelse utifrån modellen/hypotesen om chakrasystemet – olika nivåer/energicentran av medvetande. När vårt energiflöde strömmar fritt och integrerat genom våra chakran mår vi bra på alla sätt och kan nå vår fulla potential i livet. Men av olika anledningar skapas ofta hinder och blockeringar i energisystemet, vilket vi själva kan påverka. Det kan t ex visa sig som negativa tankar och känslor, någon specifik fysisk eller psykisk smärta eller i slutänden ett visst sjukdomstillstånd.

Yoga som terapi kan hjälpa dig att förstå mer om dig själv och din hälsa, ge dig nya infallsvinklar på dina upplevda obalanser och öppna upp känslomässiga och energimässiga blockeringar, vilket kan ta dig vidare framåt i din utveckling mot högre välbefinnande och förbättrad hälsa.

En terapisession omfattar:

  • 1,5 timme enskilt möte där du får berätta om dig och svara på frågor om din hälsa och ditt mående nu och tidigare
  • En sammanfattning av hur yogan ser på dina besvär
  • Yogaövningar, meditationer, affirmationer mm speciellt anpassade för dina behov
  • Ett kortare yogapass framtaget för dig, (som pdf) som du kan träna på hemma under en längre tid
  • Pris 900kr
  • Uppföljande samtal/möte efter 1-2 månader på 1 timme kostar 600kr

Kontakta mig via mail eller telefon för att boka en tid och få veta mer.